Varkenswangetjes met Rodenbach
Ingrediënten
- 500 g varkenswangetjes
- 1 el bruine suiker
- 1 el mosterd
- 1 witte boterham
- 1/2 l Rodenbach bier
- 1 kruidnagel
- 2 laurierblaadjes
- tijm
- peterseliestelen
- 1 ui
- 1 teentje look
- boter
- peper en zout
- stoofvleeskruiden
Instructies
-
Schil de ui en de look.
Snijd fijn.
-
Doe een klontje boter in een stoofpot en stoof de ui en look aan.
-
Smelt een klontje boter in een braadpan.
-
Kruid de varkenswangetjes met peper en zout.
-
Bak de wangetjes kort aan zodat ze een bruin korstje hebben.
-
Doe het vlees in de stoofpot bij de ui en look.
-
Giet een flesje Rodenbach in de braadpan.
Maak de aanbaksels los.
-
Giet nu het bier met aanbaksels in de stoofpot.
Voeg ook de rest van het bier toe tot het vlees mooi onder staat.
-
Voeg de laurierbladen, tijm, peterseliestengels en de kruidnagel toe aan de stoofpot.
-
Smeer een witte boterham in met mosterd.
Leg deze met de mosterdzijde naar beneden bovenop het vlees.
-
Strooi de bruine suiker over het vlees.
-
Zet het deksel op de pot en laat op een zacht vuurtje voor 2 uur pruttelen.
-
Kruid met peper, zout en stoofvleeskruiden.
-
Verwijder de laurierbladen en peterseliestengels (eventueel ook de tijm als je takjes verse tijm gebruikte).
-
Serveer met frietjes of kroketjes.
Smakelijk!
Bron: Dagelijkse kost