Tarte Tatin van tomaat
Ingrediënten
- 1 ronde bladerdeeg
- 2 rode uien
- 2-3 verschillende tomaten
- enkele kerstomaatjes
- 1 bol mozzarella
- 1 burrata
- honing
- balsamicocrème
- pijnboompitten
- tijm
- 1 takje verse basilicum
- 1 eigeel
Instructies
-
Neem een vel bakpapier en druppel hierop de honing en balsamicocrème in een cirkel iets kleiner dan de ronde bladerdeeg.
-
Kruid met peper en tijm. Verdeel er de pijnboompitten over.
-
Snij de verschillende tomaten in schijfjes en leg deze op de gemaakte cirkel. Vul de ruimtes tussen de tomaten op met kerstomaatjes.
-
Schil de rode ui en snij in ringen. Stoof ze aan in wat boter tot ze mooi zacht zijn.
-
Verdeel de rode ui over de tomaten.
-
Snij de mozzarella in schijfjes en leg deze op de ui.
-
Leg nu het bladerdeeg over het geheel en plooi de randjes wat op zodat de bladerdeeg mooi rond de vulling zit.
-
Klop een eigeel los met een klein scheutje water en wrijf het bladerdeeg hiermee in.
-
Bak de taart 30min in de oven op 180°C.
-
Plaats een bord op de gebakken taart en draai alles in zijn geheel om. Verwijder het bakpapier.
-
Leg de burrata in het midden van de taart en snij voorzichtig open.
Werk af met een takje verse basilicum.
Smakelijk!
Tip
Bron: Valinfood