Tarte Tatin van tomaat

Tarte Tatin van tomaat

Hoeveelheid 2 personen

Ingrediënten

  • 1 ronde bladerdeeg
  • 2 rode uien
  • 2-3 verschillende tomaten
  • enkele kerstomaatjes
  • 1 bol mozzarella
  • 1 burrata
  • honing
  • balsamicocrème
  • pijnboompitten
  • tijm
  • 1 takje verse basilicum
  • 1 eigeel

Instructies

  1. Neem een vel bakpapier en druppel hierop de honing en balsamicocrème in een cirkel iets kleiner dan de ronde bladerdeeg.

  2. Kruid met peper en tijm. Verdeel er de pijnboompitten over.

  3. Snij de verschillende tomaten in schijfjes en leg deze op de gemaakte cirkel. Vul de ruimtes tussen de tomaten op met kerstomaatjes.

  4. Schil de rode ui en snij in ringen. Stoof ze aan in wat boter tot ze mooi zacht zijn.

  5. Verdeel de rode ui over de tomaten.

  6. Snij de mozzarella in schijfjes en leg deze op de ui.

  7. Leg nu het bladerdeeg over het geheel en plooi de randjes wat op zodat de bladerdeeg mooi rond de vulling zit.

  8. Klop een eigeel los met een klein scheutje water en wrijf het bladerdeeg hiermee in.

  9. Bak de taart 30min in de oven op 180°C.

  10. Plaats een bord op de gebakken taart en draai alles in zijn geheel om. Verwijder het bakpapier.

  11. Leg de burrata in het midden van de taart en snij voorzichtig open.

    Werk af met een takje verse basilicum.

    Smakelijk!

Tip

Bron: Valinfood

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating