Poké bowl met zalm en tonijn
Ingrediënten
- 250 g sushirijst
- 5 el rijstazijn
- 4 radijzen
- 2 avocado's
- 1/2 komkommer
- 150 g edamamebonen (ik gebruikte deze uit de diepvries)
- 250 g verse zalm
- 250 g verse tonijn
- 5 tal norivellen
- 1 el mayonaise
- 1/2 kl sriracha (chilisaus)
- 2 el sojasaus
- 1/2 kl sesamolie
- 1/2 limoen (sap)
- sesamzaadjes
Instructies
-
Spoel de sushirijst in een zeef met water.
Kook de rijst dan volgens de verpakking.
Zet het vuur af en laat de rijst nog 10min staan in de kookpot.
-
Schep hierna de rijst over in een stenen of plastieken kom en meng er de rijstazijn door.
Laat nu volledig afkoelen.
-
Snij de norivellen in dikke repen en laat deze wellen in een kommetje met heet water.
Laat ze daarna uitlekken in een zeefje.
-
Meng de mayonaise met de sojasaus, sriracha, sesamolie en het limoensap.
Snij de zalm in blokjes en meng er het mayonaise mengsel onder.
-
Kook de endamamebonen kort in lichtgezouten water.
Laat ze afkoelen en haal de boontjes uit de peulen.
-
Snij de verse tonijn in blokjes.
Snij de radijzen in dunne schijfjes, de avocado in reepjes/blokjes en de komkommer in reepjes.
-
Schep nu de sushirijst in diepe kommetjes. Dresseer er de groenten, vis en zeewier over.
Werk af met wat sesamzaadjes.
Smakelijk!