Nachoshotel met guacamole en zure room
Ingrediënten
- 1 zak Nacho's
- 2 avocado's
- 1 tomaat
- 1 teentje look
- 1 limoen
- zure room
- peper en zout
- 400 g gehakt
- 100 g gruyèrekaas
- 3 sneetjes cheddarkaas
- 1/2 rode paprika
- 1 rode ui
- tacokruiden
- 3 el rode bonen (blik)
- 3 el maïs (blik)
Instructies
-
Schil de rode ui en snij fijn.
Verwijder de zaadjes van de rode paprika en snij één helft in kleine blokjes.
-
Stoof de paprika en de ui in een beetje olijfolie in een ruime kom.
-
Bak het gehakt maak het los. Kruid met peper en zout.
Voeg het gehakt bij de groenten.
-
Voeg de rode bonen en maïs bij het gehakt met groenten.
Kruid met tacokruiden en laat op een zacht vuurtje pruttelen.
-
Maak ondertussen de guacamole:
Pel de avocado's en verwijder de pit. Breng in een blender of Thermomix.
-
Snij de tomaat in stukken en verwijder de meeste zaadjes.
Breng ook in de blender.
-
Schil het teentje look in snij in stukken. Doe in de blender.
Pers de limoen en breng het sap in de blender.
-
Kruid met peper en zout en mix alles tot een egale massa.
-
Vul een ovenschaal met nachochips.
Verdeel er in de midden het gehaktmengsel over.
-
Scheur de cheddarkaas in stukjes en verdeel over de nachoschotel.
Strooi er ook wat gruyèrekaas over.
-
Plaats in een voorverwarmde oven van 180°C voor ongeveer een 5 tot 10-tal minuten.
(tot alle kaas mooi gesmolten is).
Verdeel de guacamole en de zure room over kleine potjes en serveer de nachoschaal met de dips. Smakelijk!
foto: www.dokaphotos.com