Nachoshotel met guacamole en zure room

Nachoshotel met guacamole en zure room

Ingrediënten

  • 1 zak Nacho's
  • 2 avocado's
  • 1 tomaat
  • 1 teentje look
  • 1 limoen
  • zure room
  • peper en zout
  • 400 g gehakt
  • 100 g gruyèrekaas
  • 3 sneetjes cheddarkaas
  • 1/2 rode paprika
  • 1 rode ui
  • tacokruiden
  • 3 el rode bonen (blik)
  • 3 el maïs (blik)

Instructies

  1. Schil de rode ui en snij fijn.

    Verwijder de zaadjes van de rode paprika en snij één helft in kleine blokjes.

  2. Stoof de paprika en de ui in een beetje olijfolie in een ruime kom.
  3. Bak het gehakt maak het los. Kruid met peper en zout.

    Voeg het gehakt bij de groenten.

  4. Voeg de rode bonen en maïs bij het gehakt met groenten.

    Kruid met tacokruiden en laat op een zacht vuurtje pruttelen.

  5. Maak ondertussen de guacamole:

    Pel de avocado's en verwijder de pit. Breng in een blender of Thermomix.

  6. Snij de tomaat in stukken en verwijder de meeste zaadjes.

    Breng ook in de blender.

  7. Schil het teentje look in snij in stukken. Doe in de blender.

    Pers de limoen en breng het sap in de blender.

  8. Kruid met peper en zout en mix alles tot een egale massa.

  9. Vul een ovenschaal met nachochips.

    Verdeel er in de midden het gehaktmengsel over.

  10. Scheur de cheddarkaas in stukjes en verdeel over de nachoschotel.

    Strooi er ook wat gruyèrekaas over.

  11. Plaats in een voorverwarmde oven van 180°C voor ongeveer een 5 tot 10-tal minuten.

    (tot alle kaas mooi gesmolten is).

    Verdeel de guacamole en de zure room over kleine potjes en serveer de nachoschaal met de dips. Smakelijk!

foto: www.dokaphotos.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *