Opgevulde courgette met risotto, groene asperges en scampi’s

Opgevulde courgette met risotto, groene asperges en scampi's

Hoeveelheid 2 personen

Ingrediënten

  • 1 grote courgette
  • 12 scampi's
  • 100-150 g groene aspergetoppen
  • 1 sjalot
  • 1 teentje look
  • 150 g risotto rijst
  • een scheutje witte wijn
  • 30 g parmezaanse kaas
  • groentebouillon
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  1. Snij de courgette overlangs in 2 helften.

    Verwijder met een lepel het zachte midden.

  2. Verwarm de oven voor op 180°C.

  3. Wrijf de courgette in met olijfolie.

    Kruid met peper en zout en plaats in de hete oven. Laat ongeveer 20 min garen. (afhankelijk van de grootte en dikte van de courgette)

  4. Laat de scampi's ontdooien en pel ze.

    Snij de aspergetoppen in stukjes van ongeveer 1.5cm.

  5. Schil de sjalot en de look en hak fijn.

    Stoof de sjalot en look aan in een kom met wat olijfolie.

  6. Voeg na 2 min de risottorijst toe en laat even meebakken tot ze glazig kleuren.

    Blus de rijst met een goede scheut witte wijn.

  7. Voeg een blokje groentebouillon toe aan de rijst en vul de kom met water tot de rijst juist onder staat.

    Laat nu koken op een middelhoog vuur. Roer de risotto regelmatig om en voeg water toe zodat de rijst niet aanbakt. Doe dit tot de risottorijst gaar is (ongeveer 10 min).

  8. Neem een grote pan en doe er wat olijfolie in.

    Bak hierin de scampi's en aspergetoppen kort aan. Kruid met peper en zout.

  9. Haal de gare risotto van het vuur.

    Rasp de parmezaanse kaas en meng onder de risotto. Kruid met wat peper en zout.

  10. Meng de gebakken aspergetoppen onder de risotto.

  11. Haal de courgettehelften uit de oven en vul ze op met de risotto.

    Leg de gebakken scampi's bovenop de risotto en werk af met wat geraspte parmezaan. Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating