Brownies met witte chocolade en walnoten
Ingrediënten
- 125 g boter
- 125 g pure chocolade
- 160 g lichte basterdsuiker
- 2 eieren
- 150 g bloem
- 15 g pure cacao
- een handvol witte chocolade
- een handvol walnoten
- een snuifje zout
Instructies
-
Smelt de chocolade samen met de boter au bain-marie.
-
Meng de cacao met de bloem en een snuifje zout.
-
Klop de eieren met de suiker op tot een luchtige massa.
-
Meng de opgeklopte eieren voorzichtig door de bloem.
-
Roer dan de gesmolten boter en chocolade door de massa.
-
Hak de witte chocolade en walnoten in grove stukken.
-
Meng de stukken witte chocolade en walnoten door het browniebeslag.
-
Neem een ovenschaal en bekleed met bakpapier.
Verwarm de oven op 170°C.
-
Bak de brownie 25 min in een voorverwarmde oven van 170°C.
Laat afkoelen in de ovenschaal.
-
Bewaar de brownie niet in de koelkast. Anders gaat deze te snel uitdrogen.
Smakelijk!
Bron: www.patesserie.com