Snicker cheesecake

Snicker cheesecake

Hoeveelheid 12 cakejes

Ingrediënten

Cakejes

  • 8 bastognekoekjes
  • 100 g boter
  • 300 g Philadelphia natuur
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 80 g kristalsuiker
  • 1 el bloem
  • 2 eieren

Chocolade ganache

  • 150 g melkchocolade
  • 100 ml room

Caramel

  • 100 g kristalsuiker
  • 30 ml water
  • 100 ml slagroom
  • 15 g boter
  • een handjevol pindanoten (ongezouten)

Instructies

  1. Mix de Bastognekoekjes fijn in een blender.

    Smelt 50g van de boter in een pannetje.

    Meng de boter onder de gemalen Bastognekoekjes.

  2. Neem een siliconen cupcakevorm voor 12 cakejes.

    Verdeel de koekjesmengeling over de 12 cakejes en druk goed aan tegen de bodem met de bolle kant van een lepel.

  3. Klop de Philadelphia los samen met de eieren.

    Smelt de andere 50g boter ook in een pannetje.

  4. Meng de gesmolten boter door het kaasmengsel samen met de bloem, suiker en vanillesuiker. Klop alles nog eens mooi op tot een glad mengsel.

  5. Verdeel het kaasmengsel over de 12 cupcakevormpjes.

    Bak de cakejes 20 min in een voorverwarmde oven van 150°C.

  6. Zet de oven na deze 20 min uit, maar laat de cakejes nog 10 min in de oven staan zonder de deur te openen. Laat ze daarna afkoelen en plaats ze dan in de koelkast.

  7. Terwijl de cakejes in de koelkast staan kan je de chocolade ganache maken.

  8. Smelt de chocolade en de room voorzichtig op een zeer laag vuurtje. Als het vuur te hoog staat gaat dit schiften. Roer mooi door elkaar.

  9. Giet op ieder afgekoeld cheesecakeje een laagje chocolade ganache.

    Plaats terug in de koelkast.

  10. Maak nu de caramel.

    Doe het water met de kristalsuiker in een pannetje. Meng door elkaar.

  11. Plaats het pannetje op een middelhoog vuur. Nu mag je niet meer roeren.

    Als al de suiker gesmolten is in het water, kan je het vuur wat hoger zetten zodat het gaat karameliseren. Als het lichtbruin kleurt (caramelkleur) haal je het van het vuur.

  12. Schenk de room beetje per beetje door de warme caramel en roer telkens zeer goed. (schenk de room niet in 1 keer in de caramel, anders zal er zich 1 grote brok vormen).

  13. Voeg de boter toe en laat helemaal smelten.

    Plaats de caramelsaus in de koelkast.

  14. Als de caramelsaus is afgekoeld en wat steviger is geworden verdeel je deze over de cheesecakejes. Werk af met wat pindanoten.

    Plaats in de koelkast tot je de cakejes opdient.

    Smakelijk!

bron: ellouisacooking.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating