Asperges met witte wijnsaus en Seranoham
Ingrediënten
- 10 witte asperges
- 1 sjalot
- 100 ml room (20%VG)
- 40 ml witte wijn
- 80 ml kippenbouillon
- boter
- peper en zout
- 8 plakjes seranoham
- enkele takjes bieslook
Instructies
-
Schil de asperges met een dunschiller en stoom ze gaar in een stoomoven of Thermomix of kook ze op het fornuis.
[Thermomix: breng 500g gezouten water in de beker, leg de asperges in de varomaschaal. 15min varoma stand 1 (bij dikke asperges 5min langer stomen) ]
-
Hou de warme asperges aan de kant.
-
Snij de sjalot heel fijn.
[Thermomix: 4sec, stand 6]
-
Stoof de sjalot aan in wat boter.
[Thermomix: 4 min, 100°C, stand 1]
-
Voeg de room, witte wijn en kippenbouillon toe. Laat op een zacht vuurtje inkoken.
[Thermomix: 15 min, 100°C, stand 2 zonder bekertje]
-
Snij twee asperges in 2 en voeg het onderste deel van beide asperges toe aan de saus samen met de bieslook.
-
Mix de saus fijn.
[Thermomix: 45 sec, stand 10]
-
Kruid met peper en zout.
Leg de asperges op een bord en schik de seranoham over de asperges.
Giet de saus over de asperges. Smakelijk!