Asperges met witte wijnsaus en Seranoham

Asperges met witte wijnsaus en Seranoham

Hoeveelheid 2 personen

Ingrediënten

  • 10 witte asperges
  • 1 sjalot
  • 100 ml room (20%VG)
  • 40 ml witte wijn
  • 80 ml kippenbouillon
  • boter
  • peper en zout
  • 8 plakjes seranoham
  • enkele takjes bieslook

Instructies

  1. Schil de asperges met een dunschiller en stoom ze gaar in een stoomoven of Thermomix of kook ze op het fornuis.

    [Thermomix: breng 500g gezouten water in de beker, leg de asperges in de varomaschaal. 15min varoma stand 1 (bij dikke asperges 5min langer stomen) ]

  2. Hou de warme asperges aan de kant.

  3. Snij de sjalot heel fijn.

    [Thermomix: 4sec, stand 6]

  4. Stoof de sjalot aan in wat boter.

    [Thermomix: 4 min, 100°C, stand 1]

  5. Voeg de room, witte wijn en kippenbouillon toe. Laat op een zacht vuurtje inkoken.

    [Thermomix: 15 min, 100°C, stand 2 zonder bekertje]

  6. Snij twee asperges in 2 en voeg het onderste deel van beide asperges toe aan de saus samen met de bieslook.

  7. Mix de saus fijn.

    [Thermomix: 45 sec, stand 10]

  8. Kruid met peper en zout.

    Leg de asperges op een bord en schik de seranoham over de asperges.

    Giet de saus over de asperges. Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating