Falafelbowl met aubergine en kip
Ingrediënten
- 1 aubergine
- 1 potje hummus
- 1 bakje falafel
- 2 kipfilets
- 40 g kikkererwten uit blik
- 1 Turks brood
- olijfolie
- peper en zout
- komijnpoeder
- lookpoeder
- za'atar
- gerookte paprikapoeder
- platte peterselie
Instructies
-
Snij de aubergine overlangs in plakjes van 0.5cm dikte. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en strooi er wat zout over.
-
Laat de kikkererwten uitlekken. Kruid ze met gerookte paprikapoeder, komijnpoeder en wat zout.
-
Besprenkel wat olijfolie over de aubergines en kruid met wat lookpoeder en peper.
Plaats in een voorverwarmde oven van 180°C. Laat ze ongeveer 10min roosteren.
-
Snij ondertussen de kipfilets in grote stukken. Kruid eventueel met wat kippenkruiden en peper en zout. Bak ze gaar in een pan.
-
Haal de kip uit de pan en doe er wat olijfolie in.
Bak de falafel een 3 tal minuutjes in de olie.
-
Verdeel de hummus over de kommetje en besprenkel er wat olijfolie over.
-
Leg enkele plakjes aubergine op de hummus en hierop de kip en falafel.
-
Werk af met de kikkererwten en peterselie.
Serveer met Turks brood. Smakelijk!
Tip
Laat de kip weg voor een volledige veggie maaltijd.
Je kan de hummus en falafel ook zelf maken:
https://miss-bonbon.be/2018/02/28/falafels-met-een-yoghurtdip/
https://miss-bonbon.be/2018/02/26/hummus/