Hummus

Hummus

Ingrediënten

  • 250 g kikkererwten (blik)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el tahin
  • 1 kl citroensap
  • 1 el peterselie (fijngehakt)
  • 2 el gemalen komijn
  • 1 snuifje cayennepeper
  • 1 snuifje paprikapoeder
  • olijfolie
  • zout

Instructies

  1. Hou het vocht van de kikkererwten apart en hou ook enkel erwten apart voor de garnering.

  2. Voeg de kikkererwten in een blender of thermomix.

  3. Voeg 50 ml van het vocht in de blender/thermomix samen met het citroensap, tahin, komijnpoeder en knoflook.

  4. Mix fijn

    [thermomix: 10 sec, stand 8, naar beneden spatelen: 5 sec, stand 10]

  5. Breng op smaak met zout en cayennepeper.

  6. Meng de olie er beetje voor beetje door. Stop wanneer het mengsel mooi glad is, maar nog wel dikte heeft. 

    [thermomix: 2 min, stand 6, bekertje van het deksel en olijfolietoevoegen door het gaatje tot de gewenste dikte en structuur van de hummus]

  7. Serveer de hummus met de gehakte peterselie en wat paprikapoeder.

    Giet er nog wat olijfolie over en leg er wat kikkererwten op als garnering

Tip

Lekker bij turks brood of als dip bij een aperitief

Bron: kitchenista.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *