Pruimentaart met Limoncello en amandel
Hoeveelheid 4 personen
Ingrediënten
- 1 rol kruimeldeeg
- 80 g amandelpoeder
- 160 g blonde kandijsuiker
- 4 eieren
- 4 el room
- 80 g boter
- 6 el limoncello
- 4 pruimen
Instructies
-
Verwarm de oven op 180°C
-
Leg het vel kruimeldeeg met het bakpapier in een taartvorm.
Snij het overtollige deeg die over de boord komt weg.
-
Prik met een vork gaatjes in het deeg.
Leg hierop nog een vel bakpapier en daarop de bakparel (of bonen/rijst).
-
Bak het deeg 20 min in de voorverwarmde oven.
-
Smelt de boter en meng er dan het amandelpoeder, de suiker, de eieren en de room door.
-
Roer er ook de Limoncello door.
-
Snij de pruimen in 4 en verwijder de pit.
-
Haal het deeg uit de oven na 20min bakken en verdeel er de pruimen over.
-
Giet nu de vulling over de pruimen zodat de taart tot aan de boord gevuld is.
-
Bak de taart 35min op 180°C.
-
Laat afkoelen. Smakelijk!
Bron: Spar