Risotto met witloof, Roquefort en walnoten
Hoeveelheid 2 personen
Ingrediënten
- 2 stronken witloof
- 2 teentjes look
- 1 ui
- 150 g risottorijst
- 100 ml witte wijn
- 1 groentebouillon blokjes
- 50 g parmezaanse kaas (geraspt)
- 100 g Roquefort
- 30 g walnoten (gehakt)
- 1 klontje boerenboter
- olijfolie
- peper en zout
- bieslook
Instructies
-
Snij de witloof overlangs door en verwijder de kern. Snij nu in reepjes.
-
Doe wat olijfolie in een kom en bak het witloof aan. Als deze gaar is, zet het vuur af en laat staan.
-
Los het blokje groentebouillon op in kokend water (ongeveer 700ml)
-
Schil de ui en look en snij fijn.
-
Doe wat olijfolie in een kom en bak de look en ui. Voeg de risottorijst toe en laat enkele minuutjes meebakken tot de rijst glazig wordt.
-
Blus dan de rijst met de witte wijn. Laat wat verdampen.
-
Giet dan wat groentebouillon in de kom tot de rijst juist onder staat. Zet het vuur iets zachter en laat de rijst zo garen. Blijf af en toe roeren en voeg groentebouillon toe als deze verdampt is.
-
Blijf dit ongeveer 20min doen tot de rijst gaar is. En zet dan het vuur af.
-
Voeg een klontje boerenboter toe aan de rijst en de geraspte parmezaanse kaas. Meng alles door elkaar en kruid met peper en zout.
-
Meng de witloofreepjes door de risotto.
-
Dien op in een diep bordje en werk af met verkruimelde Roquefort, gehakte walnoten en wat bieslook. Smakelijk!
Bron: 15gram