Îles flottantes
Hoeveelheid 4 personen
Ingrediënten
- 4 eieren
- 5 dl melk
- 1 vanillestok
- 120 g suiker
- 8 el suiker
- caramelsaus
- bresilienne nootjes
Instructies
-
Scheid de eieren. Hou de dooiers aan de kant.
-
Klop het eiwit met 4 eetlepels suiker.
Voer daarna nog 4 eetlepels toe en klop het helemaal stijf.
-
Warm de melk op op een zacht vuur samen met de doorgesneden vanillestok.
-
Schep met een grote lepel een quenelle van het eiwitschuim.
Leg iedere quenelle in de vanillemelk en laat deze aan elke zijde ong 2 minuten dobberen.
-
Schep de eiwitschuimpjes uit de melk en leg op een bord. Laat afkoelen.
-
Klop de eigelen met de 120g suiker tot een lichte massa op.
-
Giet de kokende vanillemelk op de eigelen en roer alles door elkaar.
-
Neem een diep bord. Giet hierin wat vanille room.
Leg de quenelles op de room. Werk af met caramelsaus en bresilienne nootjes.
Smakelijk!