Confituurkoekjes

Confituurkoekjes

Ingrediënten

  • 125 g bloem
  • 65 g bloemsuiker
  • 100 g boter
  • 40 g amandelpoeder
  • 1 kleine eierdooier
  • confituur (ik gebruikte zelfgemaakte druivenconfituur)

Instructies

  1. Haal de boter uit de koelkast en laat hem op kamertemperatuur komen.

  2. Zeef de bloem en de bloemsuiker in een ruime mengkom.

  3. Voeg de zachte boter in stukjes toe en wrijf deze tegen de wand van de kom tot je een kruimelige mengeling bekomt.

  4. Voeg de amandelpoeder en de eierdooier toe.

    Kneed met je handen tot een grote bol deeg. Plaats in de koelkast voor ongeveer 30 min.

  5. Rol het deeg open tot ongeveer 5mm dikte.

    Neem een ronde uitsteekvorm van ongeveer 4cm diameter en steek de koekjes hiermee uit.

  6. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

    Plaats deze bakplaat in de koelkast voor ongeveer 15min.

  7. Verwarm de oven voor op 170°C.

  8. Doe de confituur in een spuitzak en spuit een klein toefje confituur in het midden van de koekjes.

  9. Bak de koekjes ongeveer 12 min (of tot ze bruin kleuren) in de voorverwarmde oven.

    Laat afkoelen. Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating