Confituurkoekjes
Ingrediënten
- 125 g bloem
- 65 g bloemsuiker
- 100 g boter
- 40 g amandelpoeder
- 1 kleine eierdooier
- confituur (ik gebruikte zelfgemaakte druivenconfituur)
Instructies
-
Haal de boter uit de koelkast en laat hem op kamertemperatuur komen.
-
Zeef de bloem en de bloemsuiker in een ruime mengkom.
-
Voeg de zachte boter in stukjes toe en wrijf deze tegen de wand van de kom tot je een kruimelige mengeling bekomt.
-
Voeg de amandelpoeder en de eierdooier toe.
Kneed met je handen tot een grote bol deeg. Plaats in de koelkast voor ongeveer 30 min.
-
Rol het deeg open tot ongeveer 5mm dikte.
Neem een ronde uitsteekvorm van ongeveer 4cm diameter en steek de koekjes hiermee uit.
-
Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Plaats deze bakplaat in de koelkast voor ongeveer 15min.
-
Verwarm de oven voor op 170°C.
-
Doe de confituur in een spuitzak en spuit een klein toefje confituur in het midden van de koekjes.
-
Bak de koekjes ongeveer 12 min (of tot ze bruin kleuren) in de voorverwarmde oven.
Laat afkoelen. Smakelijk!