Lamskroon met worteltjes en aardappelschijfjes in de oven
Ingrediënten
- 600 g lamskroon
- 2 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- verse rozemarijn
- boter
- peper en zout
- olijfolie
- 5 aardappelen
Wortelen
- 6-8 kleine wortelen
- 1 granaatappel
- 1 el pistachenoten
- 1 teentje look
- 1 el tahin
- 1 el citroensap
- 1/2 kl miso pasta
- 2 el ahornsiroop
- olijfolie
- peper en zout
Instructies
-
Maak eerst de dressing door de tahin, citroensap, miso pasta en 1el ahornsiroop door elkaar te mengen.
Plet het teentje knoflook en roer door de dressing samen met een scheutje water.
Plaats in de koelkast.
-
Hak de pistachenoten grof.
Haal de pitjes uit de granaatappel (door deze in twee te snijden en op de buitenkant te slaan met een houten lepel).
-
Schil de wortelen en leg deze in een ingevette ovenschaal.
-
Was de aardappelen en snij deze in schijfjes. De schil mag er aan blijven.
Leg de aardappelschijfjes naast de wortelen in de ovenschaal.
-
Besprenkel met olie en kruid met peper en zout.
Verdeel 1 el ahornsiroop over de wortelen.
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
Laat de wortelen en aardappelen garen voor 20 min.
-
Snij de knoflook in 2.
Maak enkele diepe sneden in het lamsvlees en stop er de halve teentjes look in.
-
Schil de sjalotten.
-
Bak het lamskroontje aan in een hete pan met boter.
Laat er ook de sjalotten in meebakken.
-
Leg het lamskroontje boven op de wortelen en aardappelschijfjes.
Leg ook de gebakken sjalotten in de ovenschaal en verdeel er de takjes verse rozemarijn over.
-
Plaats terug in de hete oven.
Het vlees is klaar als deze een kerntemperatuur heeft van 50°C-55°C.
-
Verdeel de eerder gemaakte dressing over de worteltjes samen met de granaatappelpitjes.
-
Verdeel de pistachenoten over het vlees, aardappelen en wortelen.
Dien op. Smakelijk!
bron: Libelle Lekker