Tarweslaatje met erwten, spinazie, tuinbonen en hazelnoten

Tarweslaatje met erwten, spinazie, tuinbonen en hazelnoten

Hoeveelheid 4 personen

Ingrediënten

  • 50 g hazelnoten
  • 200 g Ebly tarwe
  • 200 g diepvrieserwten of verse erwten
  • 200 g tuinbonen
  • een handvol spinazie
  • 1 el koolzaadolie
  • 1 sjalot
  • 10 blaadjes verse munt
  • peper en zout
  • 1 citroen

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

    Leg de hazelnoten op een bakplaat en rooster de noten 8 min in de warme oven van 200°C.

    Laat hierna afkoelen en verwijder de pelletjes rond de noten.

  2. Hak de noten grof met een mes of in een blender.

    [Thermomix: 1 sec, stand 6]

  3. Kook de tarwe zoals aangegeven op de verpakking. Laat de erwten en 100g tuinbonen de laatste 2 min meekoken.

    Giet daarna het water af en koel af met koud water. Laat goed uitlekken.

  4. Doe de andere 100 g tuinbonen in een blender samen met de spinazie, munt, sjalot en koolzaadolie.

    Mix enkele seconden zodat je een pasta bekomt. Je schraapt best alles even terug naar beneden in de blender en mixt dan opnieuw.

  5. Meng de pasta door de tarwe met erwten.

    Meng de grof gehakte hazelnoten door het slaatje.

  6. Serveer het slaatje met partjes citroen om erover te knijpen.

    Smakelijk!

Bron: De detox kitchen bible

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating