Vegetarische Nasi Goreng

Vegetarische Nasi Goreng

Hoeveelheid 4 personen

Ingrediënten

  • 200 g prei
  • 250 g champignons
  • 1 rode paprika
  • 200 g seitan
  • 1 wortel
  • 25 tal peultjes
  • 250 g sojascheuten
  • olijfolie
  • 1 blokje kruidenbouillon (Knorr)
  • 2 teentjes look
  • 300 g quorn
  • 1 zakje Nasi Goreng mengsel Knorr
  • 1 el currypoeder
  • 300 g rijst
  • peper
  • Ketjap manis

Instructies

  1. Snij de prei en de champignons in schijfjes.

  2. Snij de paprika en de seitan in blokjes.

    Schil de wortel en snij in schijfjes.

  3. Snij de peultjes in reepjes.

  4. Doe wat olijfolie in een grote wokpan en bak er de prei, sojascheuten en seitanblokjes in.

    Doe er ook het blokje kruidenbouillon bij.

  5. Als de groentjes wat geslenkt zijn voeg je de paprika, peultjes, champignons en wortel toe. Roer alles goed door elkaar.

  6. Schil de look en hak fijn.

    Meng de look samen met de currypoeder en Nasi Goreng zakje onder de quorn.

  7. Kook ondertussen de rijst zoals aangegeven op de verpakking.

  8. Voeg de quorn en kruiden toe aan de groenten.

    Roer goed.

  9. Voeg als laatste de gekookte rijst toe en meng alles door elkaar.

    Kruid met peper. Zout is niet meer nodig omdat er al veel zout in de kruidenmengeling zit.

  10. Je kan eventueel nog wat ketjap manis toevoegen naar eigen smaak.

    Smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating