Vegetarische Nasi Goreng
Ingrediënten
- 200 g prei
- 250 g champignons
- 1 rode paprika
- 200 g seitan
- 1 wortel
- 25 tal peultjes
- 250 g sojascheuten
- olijfolie
- 1 blokje kruidenbouillon (Knorr)
- 2 teentjes look
- 300 g quorn
- 1 zakje Nasi Goreng mengsel Knorr
- 1 el currypoeder
- 300 g rijst
- peper
- Ketjap manis
Instructies
-
Snij de prei en de champignons in schijfjes.
-
Snij de paprika en de seitan in blokjes.
Schil de wortel en snij in schijfjes.
-
Snij de peultjes in reepjes.
-
Doe wat olijfolie in een grote wokpan en bak er de prei, sojascheuten en seitanblokjes in.
Doe er ook het blokje kruidenbouillon bij.
-
Als de groentjes wat geslenkt zijn voeg je de paprika, peultjes, champignons en wortel toe. Roer alles goed door elkaar.
-
Schil de look en hak fijn.
Meng de look samen met de currypoeder en Nasi Goreng zakje onder de quorn.
-
Kook ondertussen de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
-
Voeg de quorn en kruiden toe aan de groenten.
Roer goed.
-
Voeg als laatste de gekookte rijst toe en meng alles door elkaar.
Kruid met peper. Zout is niet meer nodig omdat er al veel zout in de kruidenmengeling zit.
-
Je kan eventueel nog wat ketjap manis toevoegen naar eigen smaak.
Smakelijk!