Noedels met chili-tonijn
Hoeveelheid 2 personen
Ingrediënten
- 300 g tonijn in eigen nat (blik)
- 250 g rijstnoedels
- 150 g diepvries erwten
- 2 el chilisaus (Sriracha)
- 75 g verse spinazie
- 1 courgette
- 1 kl sesamolie
- 1 el sojasaus
- 2 el gebakken uitjes
Instructies
-
Laat de tonijn uitlekken.
Maak de tonijn los en meng er de chilisaus, sojasaus en sesamolie door.
-
Was de courgette en snij in zeer kleine blokjes.
Meng de courgetteblokjes door de tonijn. Zet even in de koelkast.
-
Kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking.
Voeg de diepvrieserwten toe aan het kookwater 1 min voor het einde van de kooktijd van de noedels.
-
Giet hierna het water af en laat er koud water over stromen.
-
Neem diepe borden en verdeel er de spinazieblaadjes over.
Leg de noedels op de spinazieblaadjes en schep er wat erwtjes rond.
-
Schep enkele lepels tonijnmengsel bovenop de noedels en werk af met een lepel gebakken uitjes.
Smakelijk!
Bron: healthyfood.co.uk