Volkoren pizza met courgette, spinazie en fetakaas
Ingrediënten
- 150 g fetakaas
- 100 g spinazie
- 1 teentje look
- olijfolie
- 1/2 courgette
- 1/2 sjalot
- gruyèrekaas
- 200 g ricottakaas
- 1 kl oregano
- 1 kl rozemarijn
- peper en zout
- 1 volkoren pizzadeeg (Delhaize)
Instructies
-
Meng de ricotta door elkaar met de rozemarijn, oregano, peper en zout.
-
Pel de look en hak fijn. Stoof aan in een beetje olijfolie.
Breng er de spinazie bij en laat slinken. Zet aan de kant.
-
Neem de pizzabodem en rol hem wat uit.
-
Verdeel de ricotta over de pizzabodem. Blijf ongeveer één centimeter van de rand.
-
strooi een handje gruyèrekaas over de ricotta.
Verdeel er nu de spinazie met look over.
-
Schil de sjalot en snipper fijn.
Verdeel de helft er van over de pizza.
-
Was de courgette en snij in schijfjes.
Snij de schijfjes in 4 stukken en verdeel de stukken over de pizza.
-
Werk de pizza af met verkruimelde fetakaas.
Plaats de pizza in een voorverwarmde oven van 180°C.
-
Bak de pizza ongeveer 15-20 min in de warme oven. (tot de korst bruin kleurt en de kaas gesmolten is.)
Smakelijk!