Aardappelsalade met zure room
Hoeveelheid 4 personen
Ingrediënten
- 400 g vastkokende aardappelen
- 4 el zure room
- 1 appel
- 2 sjalotten
- een handvol verse bieslook
- dille
- enkele druppels azijn
- peper en zout
Instructies
-
Schil de aardappelen en snij ze in kleine blokjes van ongeveer 1cm op 1cm.
-
Kook de aardappelen op in een ruime kom met lichtgezouten water tot ze beetgaar zijn. (ongeveer 10 min). Spoel de blokjes daarna onder koud water.
-
Schil de sjalotten en hak fijn.
-
Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snij de appel in kleine blokjes van ongeveer 1cm op 1 cm.
-
Meng de appel en de sjalot door de aardappelblokjes.
-
Roer de zure room los in een potje en meng deze dan door de aardappel-appelblokjes.
-
Had de bieslook zeer fijn en meng deze samen met de dille onder de salade.
-
Kruid met peper en zout en voeg enkele druppeltje azijn toe.
Smakelijk!
Bron: Dagelijkse kost- Jeroen Meus