Rozijnenbrood (Thermomix)

Rozijnenbrood (Thermomix)

Ingrediënten

  • 150 g rozijnen
  • 100 g boter
  • een snuifje zout
  • 2 eieren
  • 2 dl melk
  • 50 g suiker
  • 35 g verse gist
  • 500 g patisseriebloem
  • 1 eigeel

Instructies

  1. Doe de rozijnen in een kommetje met lauw water en laat ze weken (30min).

  2. Verkruimel de verse gist in de mengbeker van de thermomix.

  3. Voeg de boter in blokjes toe en giet er de melk over.

  4. Thermomix: 3 min 37°C stand 1.

  5. Voeg de bloem toe samen met de suiker, snuifje zout en de eieren.

  6. Thermomix: 6 min deegmodus (korenhalm)

  7. Als het deeg te plakkerig is dan voeg je nog een lepel bloem toe en laat je nog wat verder mengen.

  8. Laat de rozijnen zeer goed uitlekken en meng deze onder het deeg. (je kan ze op het einde van het thermomixprogramma toevoegen zodat ze door de thermomix in het deeg gemengd worden.)

  9. Bestrooi het aanrecht met wat bloem en breng het deeg hierop.

    Maak van het deeg de juiste vorm.

  10. Leg een vel bakpapier in de broodvorm en breng de bol deeg in de vorm.

  11. Laat het 20min rijzen in een oven van 50°C.

    Haal hierna uit de oven en zet de oven op 180°C.

  12. Klop ondertussen een eigeel los met een beetje water.

    Bestrijk de bovenkant van het brood met het eigeel.

  13. Laat 35min bakken in een voorverwarmde oven van 180°C.

    Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating