Pralines met witte chocoladecrèmevulling
Ingrediënten
- 200 g pure chocolade
- 50 g mascarpone
- 50 g banketbakkersroom
- 80 g witte chocolade
- praline vormpjes
Instructies
Witte chocoladcrèmevulling
-
Ik maak de banketbakkersroom met een zakje uit Aveve.
Hieraan moet je enkel nog melk toevoegen en de banketbakkersroom is klaar.
-
Meng de banketbakkersroom met de mascarpone.
-
Smelt de witte chocolade au bain marie en roer deze dan ook door de mascarpone.
Plaats in de koelkast.
Pralines
-
Smelt de 200g pure chocolade au bain-marie.
[thermomix: 15min, 37°C, stand 0.5]
-
Vul de pralinevormpjes helemaal vol met de gesmolten chocolade.
Klop de vormpjes zachtjes tegen het keukenblad zodat eventuele luchtbelletjes verdwijnen. Draai nu de vormpjes volledig om zodat de meeste chocolade terug in je kom loopt. Nu blijft er enkel een dun laagje chocolade in de vormpjes over.
Plaats in de koelkast om op te stijven.
-
Als de chocolade hard geworden is in de vormpjes, kan je de vormpjes vullen met de witte chocoladecrèmevulling. Vul de vormpjes net niet tot helemaal boven zodat er straks nog een laagje chocolade over kan. Plaats terug enkele minuten in de koelkast.
-
Indien de chocolade al terug wat opgesteven is, laat je deze nog even opnieuw au bain-marie smelten.
Giet nu de vormpjes vol met de overgebleven chocolade.
Neem een spatel of mes om de overtollige chocolade van de vorm te verwijderen.
-
Plaats zeker 30 min in de koelkast al vorens de pralines uit de vormpjes te halen.
Bewaar de pralines in de koelkast.