Tzatziki

Tzatziki

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 2 teentjes look
  • 250 ml Griekse yoghurt
  • 1 el dille
  • 1 el olijfolie
  • 1 kl witte wijnazijn
  • peper en zout

Instructies

  1. Was de komkommer, snij hem overlangs door en verwijder de zaadjes.

  2. Rasp de komkommer met schil grof met een rasp of mandoline.

  3. Doe de komkommerrasp in een zeef en strooi er zout over.

    Druk met de bolle kant van een lepel het vocht uit de komkommer.

    Laat zo lang mogelijk uitlekken en duw af en toe nog eens met een lepel het vocht er uit.

  4. Roer in een kom de yoghurt, dille, olijfolie en witte wijnazijn door elkaar.

  5. Pers het teentje knoflook uit in de yoghurt en meng goed.

    Breng op smaak met peper en zout.

  6. Als het meeste vocht uit de komkommer is, roer je ook de komkommerrasp door de yoghurt.

  7. Plaats in een gesloten potje in de koelkast. Hoe langer je het laat staan voor gebruik, hoe beter de smaken zich mengen 

Bron: kitchenista.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating