Wrap chili con carne met guacamole
Ingrediënten
Chili con carne
- 2 rode uien
- 1 teentje knoflook
- 3 dl groentesap
- 400 g tomatenstukjes (blik)
- 140 g tomatenpuree
- 400 g rode bonen (blik)
- 25 cl rode wijn
- tijm
- paprikapoeder
- komijnpoeder
- kaneel
- 500 g rundergehakt
- harissa
- 2 rode paprika's
- 1 grote wortel
- 4 stengels selder
- olijfolie
- boter
- peper en zout
Guacamole
- 2 avocado's
- 1 tomaat
- 1 teentje knoflook
- 1 limoen
- peper en zout
Afwerking
- 8 wraps
- gruyèrekaas
Instructies
Chili con carne
-
Schil de uien en de look en hak fijn.
-
Schil de wortel en snij in dunne plakjes.
-
Verwijder de steel en de zaadjes van de paprika en snij in kleine stukjes.
-
Verwijder het loof van de selderstengels en schil ze met een dunschiller zodat de taaiste vezels verwijderd worden. Snij de stengels overlangs in twee en snij dan in kleine stukjes.
-
Stoof de uien en de look aan in wat hete olijfolie in een grote stoofpot.
Voeg enkele toefjes harissa toe naar smaak.
-
Voeg al de andere groentjes toe aan de stoofpot en laat 10 min stoven. Roer regelmatig.
-
Neem een grote pan en smelt er een klontje boter in. Bak het gehakt in deze pan en maak het ondertussen los met een vork.
-
Kruid het vlees met kaneel, komijnpoeder, paprikapoeder en tijm.
-
Schenk de rode wijn bij het vlees en laat de alcohol weg koken.
-
Voeg het gebakken vlees met de wijn toe aan de groenten.
-
Voeg ook de rode bonen, groentesap, tomatenpuree en tomatenblokjes toe aan de stoofpot.
-
Laat de chili con carne sudderen op een laag vuurtje. Min 45min. Ik laat dit meestal 2 uur pruttelen zodat het meeste sap verdampt is.
-
Kruid de chili met peper en zout.
Guacamole
-
Schil de avocado's en verwijder de pit.
Snij in grove stukken en breng in een blender.
-
Verwijder het kroontje uit de tomaat en snij in grote stukken.
Voeg samen met het geschilde teentje look toe aan de blender of thermomix.
-
Pers de limoen en voeg ook het sap toe.
Mix alles tot je een gladde massa bekomt.
[thermomix: 15 sec, stand 6]
Kruid met peper en zout.
Afwerking
-
Verwarm de wraps enkel seconden op in de microgolf (700W - 30 sec).
-
Beleg de wrap met warme chili con carne werk af met gruyèrekaas en guacamole.
Je kan de wrap best eten met mes en vork.
Smakelijk!
Bron chili con carne: Dagelijkse kost