Lamskroontje met tarweslaatje en yoghurtdressing

Lamskroontje met tarweslaatje en yoghurtdressing

Hoeveelheid 2 personen

Ingrediënten

Lamskroontje

  • 500 g lamskroon
  • 2 el honing
  • 2 teentjes look
  • 2 limoenen
  • 1 kl mosterd
  • peper en zout

Yoghurtdressing

  • 150 g yoghurt
  • 1 teentje look
  • een handvol verse munt
  • peper en zout

Tarweslaatje

  • 1 venkel
  • 125 g Ebly tarwe
  • 1 ui
  • olijfolie
  • 250 ml water
  • couscouskruiden
  • komijnpoeder
  • verse munt
  • peper en zout
  • 1 granaatappel

Instructies

Lamskroontje

  1. Maak eerst de marinade. Dit mag je perfect een dag op voorhand doen.

  2. Meng de honing en mosterd door elkaar.

  3. Pers de look en meng deze samen met het sap van de limoenen door de honing en mosterd.

  4. Neem een schaal, leg er de lamskroon in en overgiet met de marinade.

    Laat zo lang mogelijk in de koelkast staan (1 nacht is ideaal).

Yoghurtdressing

  1. Pers het teentje look en snij de verse munt fijn.

  2. Roer alles door elkaar en kruid met peper en zout.

    Plaats in de koelkast.

Tarweslaatje

  1. Schil de ui en snij fijn.

    Stoof de ui in wat olijfolie.

  2. Snij de venkel in kleine stukjes en laat deze meestoven met de ui.

  3. Voeg de tarwe toe aan de groenten samen met het water.

    Laat een 10 tal minuten sudderen. Roer af en toe eens om zodat het niet aanbrandt.

  4. Kruid met couscouskruiden, komijn, peper en zout.

  5. Snij de verse munt fijn en roer onder de tarwe.

  6. Verwijder de pitjes uit de granaatappel en roer ook deze door de tarwe.

Afwerking

  1. Haal de lamskroon uit de koelkast en kruid met peper en zout.

    Bak het vlees langs beide kanten 2 minuten in hete boter.

  2. Leg het kortgebakken vlees in een ovenschotel en giet er de overgebleven marinade over.

  3. Plaats in een voorverwarmde oven van 190°C.

    Laat verder garen in de oven tot de kerntemperatuur 45°C tot 50°C is. (afhankelijk van hoe rood je het vlees wil)

    Gebruik hiervoor een vleesthermometer.

  4. Laat het vlees nog een 3-tal minuten rusten voor je het gaat snijden.

  5. Leg het vlees op de borden en overgiet met een lepeltje van de warme marinade uit de ovenschotel. Leg het tarweslaatje naast het vlees en werk af met de yoghurtdressing en een takje verse munt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating