Zoete paprikasoep met mozzarella
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 teentjes look
- 1 grote wortel
- 2 zoete puntpaprika's
- 400 g gepelde tomaten in blik
- paprikapoeder
- tijm
- 1 liter kippenbouillon (1l water + 2 blokjes kippenbouillon)
- mozzarella
- olijfolie
- peper en zout
Instructies
-
Schil de ui en de look.
Snijd in grove stukken en laat in een beetje olijfolie glazig stoven.
[thermomix: 5 sec, stand 5, er na olijfolie toevoegen en 3 min, 100°C, stand 1]
-
Verwijder de steel en de zaadjes van de puntpaprika's en snijd in grove stukken.
-
Schil de wortel en snijd ook in grote stukken.
-
Voeg de paprika en wortel bij de ui.
Laat kort even mee stoven.
[thermomix: 2 min, 100°C, stand 1]
-
Voeg de gepelde tomaten en kippenbouillon toe.
-
Kruid met paprikapoeder en tijm.
-
Laat 20 min zachtjes koken.
[thermomix: 20min, 100°C, stand 1]
-
Mix de soep en kruid met peper en zout.
[thermomix: 1 min, stand 10]
-
Serveer met blokjes mozzarella.
Bron: Colruyt