Gehaktballen met mosterdsaus en stoemp
Ingrediënten
Gehaktballen met mosterdsaus
- 500 g gemengd gehakt
- 4 el paneermeel
- 20 ml melk
- 1 ei
- nootmuskaat
- peper en zout
- 1 el mosterd
- 100 ml witte wijn
- 100 ml room
prei-wortelstoemp
- 500 g aardappelen
- 3 wortelen
- 2 preistengels
- 50 g boter
- 100 ml melk
- 1 blokje kippenbouillon
- nootmuskaat
- peper en zout
Instructies
Gehaktballen
-
Neem een mengkom en breng er het gehakt in samen met het paneermeel.
-
Voeg het ei en de melk toe.
Kruid met nootmuskaat en peper en zout.
-
Meng alles door elkaar met je handen en rol er gehaktballen van.
-
Breng wat boter in een pan en bak de gehaktballen langs alle kanten mooi bruin.
-
Voeg 75 ml water toe.
Zet het vuur iets zachter en plaats een deksel schuin op de pan.
-
Laat voor ongeveer 20min garen.
Stoemp
-
Schil de aardappelen en kook ze in water met een blokje kippenbouillon.
-
Schil de wortelen en snijd in kleine stukken.
-
Snijd ook het wit van de prei in ringen.
-
Nadat de aardappelen 15min gekookt hebben voeg je de wortelen en prei ook toe.
-
Na ongeveer 10min (nagaan of de wortelen zacht zijn) giet je het water af.
-
Voeg de melk en de boter toe en stamp alles grof.
-
Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Hou warm.
Mosterdsaus
-
Neem de gehaktballen uit de pan.
Zet het vuur terug iets hoger.
-
Voeg de witte wijn toe en maak de aanbaksels los met een vork.
-
Roer er de mosterd en de room toe.
Kruid met peper en zout.
-
Laat de saus kort inkoken.
-
Zet het vuur terug iets zachter en breng de gehaktballen terug in de pan met de mosterdsaus.
Verwarm de saus en de gehaktballen.
-
Serveer de gehaktballen met de stoemp.
Smakelijk!