Gemarineerde kippenbillen met zoete aardappelfrietjes

Gemarineerde kippenbillen met zoete aardappelfrietjes

Hoeveelheid 2 personen

Ingrediënten

  • 2 kippenbillen
  • 2 grote zoete aardappelen
  • 2 el sojasaus
  • 1 el Luikse stroop
  • 1 kl paprikapoeder
  • 1 kl currypoeder
  • olijfolie
  • peper en zout

Dipsaus

  • 5 el Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kl mosterd
  • peterselie
  • peper en zout

Instructies

  1. Meng de sojasaus, Luikse stroop en olijfolie door elkaar.

    Kruid de marinade met paprikapoeder, currypoeder en zwarte peper.

  2. Wrijf de kippenbillen in met de marinade en laat even rusten.

  3. Schil ondertussen de zoete aardappel en snijd in frietjes.

  4. Verwarm de oven voor op 200°C.

  5. Leg de frieten op een met bakpapier beklede bakplaat.

  6. Besprenkel de frietjes met wat olijfolie en kruid met peper van de molen en grof zeezout.

  7. Leg de kip in een ovenschotel en plaats samen met de bakplaat met frietjes in de oven.

  8. Bak alles in een voorverwarmde oven van 200°C voor 25min.

Dipsaus

  1. Meng de Griekse yoghurt met de mosterd.

  2. Snijd een teentje knoflook fijn en voeg dit toe aan de yoghurt.

  3. Hak de peterselie fijn en meng deze onder de yoghurt.

    Kruid met peper en zout.

  4. Haal de kippenbillen en de frietjes uit de oven.

    Gebruik de dipsaus als een gezonde mayonaise bij de frietjes.

    Smakelijk!

inspiratie: smartmat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating