Ga terug
Print

Midden-Oosterse worteldip

Ingrediƫnten

  • 500 g wortelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • een snuifje cayennepeper/harissa
  • 1 kl komijnpoeder
  • 1 el citroensap
  • zout

Instructies

  1. Schil de wortelen en look en snijd in stukjes.


  2. Doe de wortelen en look in een kookpot en vul met water tot alles juist onder staat. Breng aan de kook.

    Laat zachtjes koken voor 15 min en laat uitlekken.

  3. Breng alles in een blender of thermomix en mix fijn.

    [thermomix: 5sec, stand 6]

  4. Verhit de olie in een pannetje en bak de komijn en cayennepeper/harissa kort.

  5. Roer dit mengsel door de wortelen samen met het citroensap.

    Kruid met zout.

  6. Bewaar in de koelkast in een afgedekt potje.

    Werk af met een zwarte olijf.

    Smakelijk!