Ga terug
Print

Zoete paprikasoep met mozzarella

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 1 grote wortel
  • 2 zoete puntpaprika's
  • 400 g gepelde tomaten in blik
  • paprikapoeder
  • tijm
  • 1 liter kippenbouillon (1l water + 2 blokjes kippenbouillon)
  • mozzarella
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  1. Schil de ui en de look.

    Snijd in grove stukken en laat in een beetje olijfolie glazig stoven.

    [thermomix: 5 sec, stand 5, er na olijfolie toevoegen en 3 min, 100°C, stand 1]

  2. Verwijder de steel en de zaadjes van de puntpaprika's en snijd in grove stukken.

  3. Schil de wortel en snijd ook in grote stukken.

  4. Voeg de paprika en wortel bij de ui.

    Laat kort even mee stoven.

    [thermomix: 2 min, 100°C, stand 1]

  5. Voeg de gepelde tomaten en kippenbouillon toe.

  6. Kruid met paprikapoeder en tijm.

  7. Laat 20 min zachtjes koken.

    [thermomix: 20min, 100°C, stand 1]

  8. Mix de soep en kruid met peper en zout.

    [thermomix: 1 min, stand 10]

  9. Serveer met blokjes mozzarella.