Ga terug
Print

Ijstaart met boudoirs (snel & makkelijk)

Hoeveelheid 6 personen

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 80 g kristalsuiker
  • 2 zakjes klop-klop (slagschuim van Dr. Oetker)
  • 160 ml melk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 12 boudoirs
  • bresiliennenootjes

Instructies

  1. Doe de inhoud van de zakjes klop-klop in een maatbeker.

  2. Voeg de melk en de vanillesuiker toe.

    Klop op tot een stevige slagroom.

  3. Klop de eieren met de kristalsuiker op tot een lichtgele massa.

  4. Meng de slagroom onder het eimengsel.

    Roer goed zodat alles mooi gemengd is.

  5. Neem een cakevorm in silicone of een springvorm.

    Giet een laagje crème in de vorm.

  6. Leg daarna 6 boudoirkoekjes op de crème.

  7. Giet opnieuw een laag crème in de vorm. Deze keer mag het een dikke laag zijn.

  8. Hierop leg je opnieuw 6 boudoirkoekjes.

    Ik heb mijn eerste laag boudoirkoekjes verticaal gelegd en mijn tweede laag horizontaal.

  9. Giet de rest van de crème in de vorm zodat deze mooi tot boven gevuld is.

  10. Werk af met bresiliennenootjes en laat opstijven in de diepvries.

  11. Snij de ijstaart met een warm mes.