Ga terug
Print

Limoncellomousse

Hoeveelheid 4 glaasjes

Ingrediƫnten

  • 2 eieren
  • 1 citroen
  • 60 g fijne kristalsuiker
  • 4 g gelatine
  • 100 ml slagroom
  • 1 el poedersuiker
  • 50 ml limoncello
  • 20 g pistachenoten

Instructies

  1. Splits de eieren. Hou zowel eierdooiers als het eiwit aan de kant.

  2. Klop de eierdooiers op met de kristalsuiker tot de massa bijna wit kleurt.

  3. Laat de gelatine weken in koud water.

  4. Pers de citroen uit en verwarm het sap in een pannetje.

  5. Knijp de gelatine uit en los het op in het warme citroensap.

    Laat even afkoelen en roer het dan onder het ei-suiker mengsel.

  6. Meng de limoncello door het eimengsel.

  7. Klop de room met de poedersuiker stijf.

    Spatel dit door het beslag.

  8. Klop de eiwitten op.

    Spatel ook deze door het beslag zodat je een luchtige mousse bekomt.

  9. Giet de mousse in glaasjes en laat opstijven in de koelkast. (zeker 2 uren)

  10. Hak de pistachenootjes fijn.

    Werk de glaasjes af met de fijngehakte nootjes.