Ga terug
Print

Pruimentaart met Limoncello en amandel

Hoeveelheid 4 personen

Ingrediënten

  • 1 rol kruimeldeeg
  • 80 g amandelpoeder
  • 160 g blonde kandijsuiker
  • 4 eieren
  • 4 el room
  • 80 g boter
  • 6 el limoncello
  • 4 pruimen

Instructies

  1. Verwarm de oven op 180°C

  2. Leg het vel kruimeldeeg met het bakpapier in een taartvorm.

    Snij het overtollige deeg die over de boord komt weg.

  3. Prik met een vork gaatjes in het deeg.

    Leg hierop nog een vel bakpapier en daarop de bakparel (of bonen/rijst).

  4. Bak het deeg 20 min in de voorverwarmde oven.

  5. Smelt de boter en meng er dan het amandelpoeder, de suiker, de eieren en de room door.

  6. Roer er ook de Limoncello door.

  7. Snij de pruimen in 4 en verwijder de pit.

  8. Haal het deeg uit de oven na 20min bakken en verdeel er de pruimen over.

  9. Giet nu de vulling over de pruimen zodat de taart tot aan de boord gevuld is.

  10. Bak de taart 35min op 180°C.

  11. Laat afkoelen. Smakelijk!