Ga terug
Print

Îles flottantes

Course Dessert
Hoeveelheid 4 personen

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 5 dl melk
  • 1 vanillestok
  • 120 g suiker
  • 8 el suiker
  • caramelsaus
  • bresilienne nootjes

Instructies

  1. Scheid de eieren. Hou de dooiers aan de kant.

  2. Klop het eiwit met 4 eetlepels suiker.

    Voer daarna nog 4 eetlepels toe en klop het helemaal stijf.

  3. Warm de melk op op een zacht vuur samen met de doorgesneden vanillestok.

  4. Schep met een grote lepel een quenelle van het eiwitschuim.

    Leg iedere quenelle in de vanillemelk en laat deze aan elke zijde ong 2 minuten dobberen.

  5. Schep de eiwitschuimpjes uit de melk en leg op een bord. Laat afkoelen.

  6. Klop de eigelen met de 120g suiker tot een lichte massa op.

  7. Giet de kokende vanillemelk op de eigelen en roer alles door elkaar.

  8. Neem een diep bord. Giet hierin wat vanille room.

    Leg de quenelles op de room. Werk af met caramelsaus en bresilienne nootjes.

    Smakelijk!