Ga terug
Print

Opgevulde vijgen met geitenkaas

Hoeveelheid 2 personen

Ingrediënten

  • 6 verse vijgen
  • 2 stuks Crottin Chavignol of een ander geitenkaasje
  • honing
  • 2 radijzen
  • rucola
  • pijnboompitten of andere noten
  • balsamico azijn

Instructies

  1. Snijd de vijgen in vieren.

    Pas op, niet helemaal tot onderaan doorsnijden.

  2. Snijd de geitenkaas in 3 stukken.

  3. Plaats de vijgen in een vuurvaste schotel.

    Vul de vijgen op met een stukje van de geitenkaas en werk af met een beetje honing.

  4. Verwarm de oven voor op 180°C.

    Bak de vijgen een 15-tal minuten in de oven.

    Afhankelijk van de oven kan dit iets langer of korter zijn. Als de geitenkaas gesmolten is en lichtbruin kleurt dan zijn de vijgen klaar.

  5. Snijd ondertussen de radijzen in fijne schijfjes.

    Leg wat rucola op de borden, verdeel er de radijsjes over en werk af met pijnboompitten en balsamico azijn.

  6. Plaats de warme vijgen bovenop het slaatje.

    Smakelijk!