Ga terug
Print

Burger van zoete aardappel, halloumi en kikkererwten

Hoeveelheid 2 personen

Ingrediƫnten

  • 120 g kikkererwten (uitgelekt)
  • 200 g zoete aardappel
  • 110 g halloumi kaas
  • 1 ei
  • 3 el bloem
  • 2 hamburgerbroodjes
  • 1/4 komkommer
  • 1/2 appel
  • 4 el Griekse yoghurt
  • 2 el mayonaise
  • een handvol bieslook
  • peper en zout

Instructies

  1. Meng de Griekse yoghurt met de mayonaise.

    Kruid met peper en zout.

  2. Hak de bieslook fijn en roer onder het yoghurtsausje.

  3. Laat de kikkererwten goed uitlekken.

    Schil de zoete aardappel en snij in stukken.

    Laat de zoete aardappel een 10-tal minuten koken in een kom met gezouten water.

  4. Giet het water af en laat de zoete aardappelstukjes verder nog wat uitdrogen in de kom op een zacht vuurtje.

  5. Doe de kikkererwten en de droge zoete aardappelblokjes in een blender of Thermomix.

  6. Snij de halloumikaas in grove stukken en breng in de blender/Thermomix.

  7. Voeg 1 eierdooier en de bloem toe. Kruid met peper en zout.

    Mix alles tot een soort deeg.

    [Thermomix: 7 sec, stand 6]

  8. Maak van het deeg hamburgers.

    Bak deze in een warme pan met olijfolie.

  9. Snij ondertussen de komkommer en de appel in schijfjes. Laat bij beiden de schil er aan.

  10. Snij de hamburgerbroodjes open en leg deze met de binnenkant naar boven op een ovenrooster.

    Plaats een 5-tal minuten onder de grill (grillfunctie in de oven).

  11. Wrijf nu de 2 helften van het hamburgerbroodje in met yoghurtsaus.

    Leg de gebakken hamburger er tussen en werk af met enkele schijfjes appel en komkommer.

    Smakelijk!