Ga terug
Print

Aardappelsalade met zure room

Hoeveelheid 4 personen

Ingrediƫnten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 4 el zure room
  • 1 appel
  • 2 sjalotten
  • een handvol verse bieslook
  • dille
  • enkele druppels azijn
  • peper en zout

Instructies

  1. Schil de aardappelen en snij ze in kleine blokjes van ongeveer 1cm op 1cm.

  2. Kook de aardappelen op in een ruime kom met lichtgezouten water tot ze beetgaar zijn. (ongeveer 10 min). Spoel de blokjes daarna onder koud water.

  3. Schil de sjalotten en hak fijn.

  4. Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snij de appel in kleine blokjes van ongeveer 1cm op 1 cm.

  5. Meng de appel en de sjalot door de aardappelblokjes.

  6. Roer de zure room los in een potje en meng deze dan door de aardappel-appelblokjes.

  7. Had de bieslook zeer fijn en meng deze samen met de dille onder de salade.

  8. Kruid met peper en zout en voeg enkele druppeltje azijn toe.

    Smakelijk!