Ga terug
Print

Steak tartaar met asperges

Hoeveelheid 2 personen

Ingrediƫnten

  • 400 g rundsvlees
  • 2-4 witte asperges
  • bieslook
  • peterselie
  • 8 kleine augurkjes
  • 1 el kappertjes
  • 1 sjalot
  • enkele druppels tabasco
  • enkele druppels worcestersaus
  • peper en zout

Instructies

  1. Schil de asperges en stoom ze in een stoomoven of Thermomix voor ongeveer 15 min.

    [Thermomix: breng 500g gezouten water in de beker, leg de asperges in de varomaschaal. 15 min, varoma, stand 1.]

  2. Kruid de asperges met peper en zout en hou aan de kant.

  3. Snij het vlees met een scherp mes in zeer fijne blokjes.

  4. Schil de sjalot en snij fijn.

    Meng de fijngesneden sjalot onder het vlees.

  5. Hak de kappertjes en de augurkjes fijn.

    Meng deze ook onder het vlees.

  6. Hak de peterselie en bieslook. Voeg deze toe aan het vlees samen met de tabasco en worcestersaus.

    Kruid met peper en zout.

  7. Maak torentjes van het vlees met serveervormpjes. Druk het vlees goed aan voor je het vormpje verwijdert.

  8. Leg 1 of 2 asperges op de tartaar.

    Smakelijk!