Steak tartaar met asperges
Ingrediënten
- 400 g rundsvlees
- 2-4 witte asperges
- bieslook
- peterselie
- 8 kleine augurkjes
- 1 el kappertjes
- 1 sjalot
- enkele druppels tabasco
- enkele druppels worcestersaus
- peper en zout
Instructies
-
Schil de asperges en stoom ze in een stoomoven of Thermomix voor ongeveer 15 min.
[Thermomix: breng 500g gezouten water in de beker, leg de asperges in de varomaschaal. 15 min, varoma, stand 1.]
-
Kruid de asperges met peper en zout en hou aan de kant.
-
Snij het vlees met een scherp mes in zeer fijne blokjes.
-
Schil de sjalot en snij fijn.
Meng de fijngesneden sjalot onder het vlees.
-
Hak de kappertjes en de augurkjes fijn.
Meng deze ook onder het vlees.
-
Hak de peterselie en bieslook. Voeg deze toe aan het vlees samen met de tabasco en worcestersaus.
Kruid met peper en zout.
-
Maak torentjes van het vlees met serveervormpjes. Druk het vlees goed aan voor je het vormpje verwijdert.
-
Leg 1 of 2 asperges op de tartaar.
Smakelijk!
Inspiratie: Spar