Ga terug
Print

Spaghetti carbonara met kip, erwten en champignons

Hoeveelheid 2 personen

Ingrediƫnten

  • 2 kipfilets
  • 1 teentje look
  • 200 g spaghetti
  • 150 g erwten (diepvries)
  • 250 g champignons
  • 6 el Griekse yoghurt
  • parmezaanschilfers
  • amandelschilfers
  • kippenkruiden
  • peper en zout

Instructies

  1. Kook de spaghetti in een ruime kom zoals aangegeven op de verpakking.

    1 min voor de spaghetti gaar is voeg je de diepvries erwten toe.

    Laat deze 1 min meekoken en giet dan het water af.

    Hou een kleine hoeveelheid kookvocht aan de kant.

  2. Schil de look en snij fijn.

    Snij de champignons in schijfjes.

    Verwarm olie in een ruime pan en stoof er de look en champignons in.

  3. Snij de kipfilets in stukken. Kruid met kippenkruiden en peper en zout.

  4. Laat de kippenblokjes meebakken met de champignons.

  5. Voeg de gekookte spaghetti en de erwten toe aan de pan met kip en champignons.

    Roer alles door elkaar en warm op een zacht vuurtje verder op.

  6. Klop het ei met de Griekse yoghurt in een apart kommetje los.

    Meng dit onder de pasta.

  7. Voeg wat van het apart gehouden kookvocht toe om de saus dunner te maken.

  8. Verdeel de pasta in de bordjes.

    Werk af met parmezaanschilfers en amandelschilfers.

    Smakelijk!