Ga terug
Print

Geitenkaasje in filodeeg met Luikse stroop

Hoeveelheid 2 personen

Ingrediënten

  • 2 vellen filodeeg
  • 2 geitenkaasjes (crottin de Chavignol)
  • een halve appel
  • 3 el rode porto
  • 2 el Luikse stroop
  • boter

Instructies

  1. Wrijf de vellen filodeeg in met boter en een borsteltje.

    Draai de vellen om en beboter ook de andere zijde van het filodeeg.

  2. Snij de geitenkaasjes in 4 tot in het midden, zodat ze mooi open vallen.

    Leg deze in het midden van het vel filodeeg.

  3. Schil de appel en verwijder het klokhuis.

    Snij ik kleine stukjes en verdeel over de filodeeg vellen.

  4. Vouw de filodeeg langs boven op tot kleine zakjes.

    Rol een stukje aluminiumfolie op en gebruik het om de filodeeg samen te houden.

  5. Verwarm de oven voor op 180°C.

  6. Breng ondertussen de porto in een sauspannetje en roer er de Luikse stroop onder. Zet op een zacht vuurtje en laat smelten.

  7. Bak de filodeegzakjes in een voorverwarmde oven van 180°C voor 10-15 min.

    Serveer met de saus van porto en Luikse stroop.

    Smakelijk!