Ga terug
Print

Ravioli met champignons en spek

Hoeveelheid 2 personen

Ingrediënten

  • 250 g champignons
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 250 ml room
  • 1 potje kruidenkaas
  • 250 g gevulde ravioli met champignons-ricotta
  • 250 g spekblokjes
  • parmezaanschilfers
  • tijm

Instructies

  1. Verwarm de oven op 180°C.

    Leg bakpapier op een bakplaat en verdeel hierover de helft van de spekblokjes.

  2. Bak de spekblokjes krokant in de warme oven.

    Hou dit in het oog en haal de spekblokjes uit de oven als deze bruin en krokant zijn.

  3. Schil de ui en de look en snij in kleine stukjes.

    Stoof deze aan in wat olijfolie.

  4. Bak de rest van de spekblokjes mee bij de ui en look.

  5. Snij de champignons in schijfjes en bak mee met de spekjes.

  6. Als de champignons bijna gaar zijn, giet je de room er over.

    Laat even doorkoken.

  7. Smelt de kruidenkaas door de saus. 

    Ik heb een half potje toegevoegd. Dit kies je naar eigen smaak.

    Kruid met tijm, peper en zout.

  8. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.

  9. Serveer de ravioli met de champignonroomsaus.

    Werk af met de krokante spekjes en enkele schilfers parmezaankaas.

    Smakelijk!