Ga terug
Print

Fetaburger

Hoeveelheid 4 personen

Ingrediënten

  • 2 pakjes fetakaas
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 400 g kleine aardappelen
  • 1 komkommer
  • 1 teentje knoflook
  • 5 el Griekse yoghurt
  • 1 tomaat
  • 1 rode ui
  • 1 ei
  • panko
  • bloem
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  1. Snij de komkommer in 2.

    Rasp het ene deel van de komkommer en laat uitlekken in een zeef.

    Bestrooi met wat zout en druk af en toe eens aan zodat het sap uit de komkommerrasp verwijdert wordt. Laat even staan.

  2. Snij de stukken feta in 2.

  3. Neem 3 diepe borden.

    Doe in het ene bord bloem, klop een ei los in het tweede bord en doe panko in het laatste bord.

  4. Rol de stukken feta eerst door de bloem, dan door het ei en als laatste door de panko. Plaats ze op een bord en zet even in de koelkast.

  5. Verwarm de oven op 200°C.

    Snij de aardappelen in 4 delen (overlangs).

    Verdeel de aardappelen over een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout.

  6. Leg tussen de aardappelen een teentje look (met schil).

    Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven voor 20 min.

  7. Snij ondertussen de andere helft van de komkommer in plakjes.

    Snij ook de tomaat in schijfjes en schil de rode ui en snij in ringen.

  8. Duw het vocht nog eens uit de geraspte komkommer en meng dan de komkommerrasp met de Griekse yoghurt.

    Meng er 1 el olijfolie door en kruid met peper en zout.

  9. Doe wat olijfolie in een pan en bak er de fetaburgers in.

  10. Haal de aardappelen uit de oven en neem het teentje look er uit.

    Plet het teentje look en meng door de tzatziki (komkommer-yoghurt mengsel).

  11. Zet de oven nu op grill stand.

    Snij de hamburgerbroodjes open en leg deze met de binnenkant naar boven onder de grill. Laat even grillen tot ze bruin kleuren.

  12. Smeer het onderste broodje in met de tzatziki.

    Leg hierop een stuk gebakken feta.

    Leg de groentjes er bovenop (komkommer, tomaat en rode ui).

    Dien de hamburgers op met de aardappelwedges.

    Smakelijk!