Ga terug
Print

Reuze bruschetta met venkel, aubergine en burrata

Course lunch
Hoeveelheid 2 personen

Ingrediënten

  • 1 grote snede brood
  • 1 burrata
  • 1 venkel
  • 1 aubergine
  • 15-20 trostomaatjes
  • olijfolie
  • 1 teentje look
  • 4 el rodewijnazijn
  • 2 el geraspte parmezaan
  • peper en zout
  • oregano

Instructies

  1. Snij de aubergine overlangs in plakken.

    Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.

    Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout.

  2. Verwarm de oven voor op 200°C.

    Bak de aubergines 30 min lang in de voorverwarmde oven.

  3. Leg de trostomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie.

    Kruid met peper en zout.

  4. Besprenkel het stuk brood met wat olijfolie en kruid met oregano.

    Plaats de tomaatjes en het brood de laatste 10 bakminuten van de aubergines in de oven.

  5. Snij de venkel in dunne plakjes met een mandoline.

  6. Meng 4 el olijfolie met de rodewijnazijn.

    Pers het teentje look hierin uit en kruid met peper en zout.

    Meng alles goed.

  7. Leg de snede brood op een bord en verdeel er de geraspte parmezaan over.

    Leg er de plakken aubergine op samen met de tomaatjes.

  8. Verdeel er de plakjes venkel over.

    Trek de burrata wat los en verdeel over het bord.

  9. Werk af met de dressing van rodewijnazijn en dien op.

    Smakelijk!