Ga terug
Print

Kortgebakken tonijn met pestopuree

Hoeveelheid 2 personen

Ingrediƫnten

  • 300 g tonijnsteak
  • 2 el groene pesto
  • 2 el gemalen parmezaan
  • 5-6 grote aardappelen
  • 1 el boter
  • een scheut melk
  • 1 tomaat
  • pijnboompitten
  • kroepoek
  • enkele blaadjes verse basilicum
  • peper en zout

Instructies

  1. Schil de aardappelen en kook ze zacht in een kom met gezouten water.

  2. Snij ondertussen de tomaat in vier en verwijder de zaadjes.

    Snij het vruchtvlees in kleine blokjes en zet aan de kant.

  3. Plet de aardappelen na het koken en meng er de boter en een goede scheut melk door.

  4. Meng er de groene pesto onder en de geraspte parmezaan.

    Kruid met peper en zout.

  5. Kruid de tonijnsteak met peper en zout.

    Breng wat olijfolie in een pan en bak de tonijn kort aan beide kanten (1 min aan elke kant, hangt van de dikte van de tonijn af).

  6. Maak quenelles van de puree en leg op een bord.

    Snij de tonijnsteak in stukken en leg naast de puree.

Tip

  • Je kan sojasaus serveren bij dit gerecht.
  • Je kan ook wasabi door de puree mengen in plaats van pesto.