Ga terug
Print

Varkenskroon met groentjes, spek en kruidenpuree

Hoeveelheid 2 personen

Ingrediƫnten

  • 2 varkenskronen
  • 2 tomaten
  • 100 g augurkjes
  • 1 ui
  • 100 g spekreepjes
  • 500 g spinazie
  • 1/2 dl porto
  • boter
  • 500 g aardappelen
  • verse tijm
  • verse rozemarijn
  • 1 ei
  • een scheut melk
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Instructies

  1. Snij de tomaten in 4 en verwijder de zaadjes.

    Snij het vruchtvlees van de tomaten in kleine stukjes. Hou apart.

  2. Pel de ui en snij fijn.

    Snij ook de augurkjes fijn.

  3. Schil de aardappelen en snij de grote aardappelen in stukken.

    Kook de aardappelen in lichtgezouten water tot je ze makkelijk kan doorprikken.

  4. Plet de aardappelen met een pureestamper.

    Meng er het ei, een scheutje melk en een grote lepel boter door.

  5. Kruid de puree met peper, zout en nootmuskaat.

  6. Hak de verse tijm en rozemarijn fijn en meng door de puree.

    Hou de puree warm.

  7. Kruid de varkenskroon met peper en zout en bak in een hete pan langs beide kanten.

  8. Smelt een klein beetje boter in een kommetje.

    Bak hierin de ui met de spekreepjes.

  9. Voeg de tomaten- en augurkstukjes bij de spekjes.

    Schep de spinazie erdoor en blus met de porto.

    Laat nog even verder bakken zodat het meeste vocht verdampt.

  10. Serveer de varkenskroon samen met de kruidenpuree en de groenten-spek mengeling.

    Smakelijk!

Tip

Je kan de aanbaksels van het vlees los schrapen in wat porto en dit als sausje gebruiken.